S. Arabija i UAE u borbi protiv ID

Avioni iz Saudijske Arabije i UAE učestvovali su sinoć u najnovijim vazdušnim napadima koje su SAD izvele protiv pripadnika ekstremističke Islamske države (ID).

Izvor: B92

Četvrtak, 25.09.2014.

08:39

Default images

Zvaničnici Pentagona nisu naveli koliko je tačno vojnih aviona iz svake od te dve arapske države učestvovalo u napadima, preneo je AFP.

Portparol Pentagona je izjavio za CNN da su američke i koalicione snage pogodile 12 ciljeva, uključujcuhi naftne rafinerije koje donose dva miliona dolara dnevno pripadnicima Islamske države.

Kako je za francusku novinsku agenciju ranije izjavio jedan od američkih zvaničnika koji nije želeo da bude imenovan, među ciljevima sinoćnjih napada su naftna postrojenja koja su pod kontorlom ekstremista.

Prethodno je Pentagon saopštio da su SAD i njihovi arapski saveznici nastavili su sinoć vazdušne napade na pripadnike ekstremističke Islamske države (IS) u Siriji, potvrđujući da se već treću noć zaredom izvode vazdušni udari na ciljeve u Siriji.

"Mogu da potvrdim da vojska SAD i snage arapskih partnera sprovode danas nove vazdušne napade protiv terorista IS u Siriji", naveo je portparola Pentagona, admiral Džona Kirbi.

"Operacije su u toku, ali za sada nećemo otkrivati detalje. To ćemo učiniti kasnije kada bude operativno odgovarajuće", navedeno je u saopštenju admirala Džona Kirbija, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: