Jordanski kralj: Strategija za ID

Jordanski kralj Abdulah Drugi pozvao je u Njujorku na kolektivnu strategiju kako bi ekstremistička Islamska organizacija bila poražena.

Izvor: Beta

Sreda, 24.09.2014.

21:15

Default images

"Nisu u pravu oni koji misle da je to samo 'naša stvar'. Bezbednost svake nacije zavisi od sudbine Bliskog istoka", rekao je jordanski kralj u svom obraćanju na Generalnoj skupštini UN.

Abdulah Drugi je pozvao na "hitne bezbednosne mere protiv ekstremizma i humanitarne mere za njene žrtve".

Jordan, koji se graniči sa Sirijom, nalazi se u koaliciji pet arapskih zemalja koje su zajedno sa SAD ove nedelje pokrenule vazdušne napade na Siriju.

Jordanski kralj u svom govoru nije direktno pomenuo vazdušne napade već je rekao da je njegova zemlja "na čelu" napora u borbi protiv ekstremista.

Više od 140 lidera zemalja sveta okupilo se danas u Njujorku kako bi u narednih pet dana razgovarali o nizu globalnih kriznih žarišta - od delovanja ekstremističke Islamske države u Iraku i Siriji, širenja smrtonosnog virusa ebole u Africi pa do ćorsokaka u pregovorima o iranskom nuklearnom programu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: