NATO: Rusi se povlače

NATO je saopštio da je "Rusija povukla veliki deo svojih snaga iz Ukrajine", ali da su mnogi ruski vojnici ostali stacionirani u blizini.

Izvor: B92

Sreda, 24.09.2014.

13:23

Default images

"Više hiljada i dalje je stacionirano u blizini granice", rekla je portparolka NATO-a Oana Lungesku, izrazivši zabrinutost zbog ruskih vojnika stacioniranih nedaleko od istočne ukrajinske granice.

NATO je naveo da je određen broj ruskih vojnika ostao u Ukrajini, ali da je teško precizno odrediti njihov broj, pošto proruske snage kontrolišu nekoliko graničnih prelaza i vojnici se svakodnevno kreću napred i nazad preko granice.

Alijansa je pozdravila povlačenje ruske vojske, navela da je to pozitivan znak i pozvala je sve strane u ukrajinskom sukobu da rade na mirnom razrešenju te krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: