Berlin: Duma igra kako Putin svira

Nemačko Ministarstvo inostranih poslova u analizi situacije u Rusiji ocenilo da se ta zemlja pod vođstvom Putina razvila u autoritarnu državu, piše "Špigel".

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.09.2014.

16:40

Default images

"Državna Duma 'igra' kako Putin 'svira' a sudstvo donosi presude koje su prijatne za Kremlj" kaže se u analizi u koju je Špigl imao uvid uz ocenu da je u Rusiji "korupcija deo sistema i da se protiv nje vodi samo selektivna borba".

Zamenik šefa poslaničkog kluba demohrišćana u Bundestagu Andreas Šokenhof i ekspert za spoljnu politiku opozicione partije Zeleni Mari-Luize Bek najavili su, povodom zategnutih odnosa sa Rusijom, da neće krajem oktobra putovati u Soči na "Peterburški dijalog," piše "Špigel".

Reč je o forumu koga su pre skoro deceniju i po ustanovili ruski predsednik Vladimir Putin i tadašnji nemački kancelar Gerhard Šreder.

"Peterburški dijalog", utemeljen u cilju unapredjenja ukupnih nemačko-ruskih odnosa, održava se jednom godišnje, naizmenično, u Rusiji i Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: