Berlin: Sprečiti dogovor s Asadom

Nemačka vlada želi da u narednim sedmicama na međunarodnom nivou radi na sprečavanju dogovora sa "sririjskim diktatorom Bašarom el-Asadom" u borbi protiv IS.

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

14:45

Default images

U jednom strogo poverljivom dokumentu nemačkog Ministarstva inostranih poslova kaže se jasno da suština nemačkog zahteva mora ostati "da Asad ne može biti partner u borbi protiv IS" i da Berlin želi da bude tema međunarodnih sastanaka i susreta, saznaje danas nemački politički magazin u krugovima vlade u Berlinu.

Ovaj dokument Ministarstva inostranih poslova, sačinjen krajem avgusta, trebalo bi da služi kao koncept na susretima kako u Ujedinjenim nacijama u Njujorku, tako i na ostalim sastancima kada bude trebalo da se govori o daljim postupcima protiv IS, prenosi ovaj magazin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: