Drugi snimak zarobljenog Britanca

Džihadisti Islamske države objavili su, u razmaku manjem od nedelju dana, drugi po redu snimak britanskog taoca, novinara Džona Kantlija.

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

11:31

Default images

Tokom šestominutnog snimka, Kantli kaže da je Islamska država "uhvatila na spavanju" zapadne vlade i da, iako su preduzete sada akcije, one potcenjuju "jačinu i borbenu spremnost protivnika", preneo je BBC.

"Još od Vijetnama nismo bili svedoci ovakvog potencijalnog haosa u nastajanju", rekao je Kantli, kojeg su ekstremisti oteli 2012. godine u Siriji.

Kantlijev snimak pojavio se kada su istovremeno otpočeli vazdušni napadi SAD i njenih saveznika na položaje džihadista Islamske države u Siriji.

Britanske snage ne učestvuju u tim napadima, ali vlada ne isključuje takvu mogućnost.

U prvom snimku Kantli u narandžastom kombinezonu je rekao da ga je britanska vlada napustila i da planira da otkrije istinu o džihadistima koji su zauzeli velike delove teritorije Iraka i Sirije.

Džihadisti Islamske države su ubili trojicu talaca, dvojicu Amerikanaca i Britanca, a snimke odrubljivanja glava su postavili na internet. IS je, podsetimo, objavila video-snimak pogubljenja dvojice američkih novinara Džejmsa Folija i Stivena Sotlofa,

U poslednjem snimku džihadisti su zapretili da će sledeća njihova žrtva biti Britanac Alan Hening, podsetio je BBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: