"Otmica ne utiče na stav Pariza"

Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus kaže da otmica državljanina Francuske neće uticati na učešće te zemlje u koaliciji, predvođenoj SAD, protiv IS

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.09.2014.

08:10

Default images

"Učinićemo sve što možemo da oslobodimo taoce, ali teroristička grupa neće promeniti stav Francuske", rekao je Fabijus novinarima u Njujorku, preneo je Rojters.

Francuz Erve Pjer Gurdel otet je u nedelju u Alžiru, a odgovornost je preuzela ekstremistička grupa pod imenom Vojnici kalifata koja je u video snimku zapretila da će ga ubiti ako Pariz u roku od 24 sata ne obustavi vazdušne udare protiv Islamske države u Iraku.

Francusko ministarstvo spoljnih poslova je potvrdilo autentičnost snimka.

Grupa Vojnici kalifata, koja je prekinula saradnju sa Al Kaidom Islamskog Magreba, 14. septembra se zaklela na vernost Islamskoj državi.

SAD i nekoliko zalivskih zemalja otpočele su vazdušne i raketne udare na položaje džihadista Islamske države u Siriji, izjavio je danas američki kontra-admiral Džon Kirbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: