Spasioci i dalje tragaju za rudarom

Potraga za rudarom Željkom Miletićem, koji je u utorak ujutru zatrpan u jami Strmosten rudnika "Rembas" trajala je celu noć, ali bez uspeha.

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

12:52

Default images

“Radila je treća smena i četa za spasavanje otklonili smo veliku količinu materijala, prilično smo napredovali, ali do unesrećenog rudara nismo došli“, rekao je direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksloataciju uglja Vladan Milošević za B92.

“Prostor je veoma skučen, odron i dalje traje, kamenje i ugalj i dalje nadolaze, tako da je veoma teško očistiti veliku količinu materijala koji se nalazi u jami. U celoj akciji je angažovano preko sto ljudi i akcija će trajati dok ne stignemo do rudara i rasčistimo sav materijal koji se nalazi u jami“, istakao je Milošević.

Kako javlja RTS, tokom noći je više od 40 rudara i spasilaca pokušavali su da se probiju do zarobljenog rudara, ali u tome nisu uspeli zbog teškog oštećenja terena.

"Radili su juče i celu noć, napreduju, ali mnogo je obrušenog materijala do mesta nesreće i štalno se obrušava. To veoma usporava spasioce koji rade bez odmora", rekao je Milošević.

On je napomenuo da je, u trenutku nesreće Miletić "obavljao redovnu aktivnost, bušio u jami kada se na njega obrušila velika količina materijala".

"Potraga će trajati bez prekida, bez obzira na noć dok se god ne stigne do rudara", izjavio je u utorak uveče predsednik sindikata "Rembasa" Nebojša Milenković.

Rudar spasilac Vladan Miladinović, je takođe u utorak uveče rekao da kamenje, zemlja i ruda stalno nadiru.

"Otkopavamo, ali ide sporo, bojim se da do zatrpanog Miletića nećemo stići do jutra", naveo je Miladinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: