Kiša pada, bez opasnosti od poplava

U većem delu Srbije od juče pada kiša, a nevreme je sinoć lomilo drveće u okolini Prokuplja. Za sada nema najava da će narednih dana pasti veće količine kiše.

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

09:14

Default images

"Kiša je padala je lokalno u okolini Prokuplja i južnije, tako da su tu uglavnom bile neke manje intervencije", kaže za Radio B92 Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a.

"Najkritičnije je i dalje u okolini Kladova, Majdanpeka i Negotina, gde imamo velikih problema, pogotovo u selu Grabovica, gde još uvek nije iscrpljena voda iz akumulacije koja je stvorena nakon nedavnih padavina. Srećom nije pala neka velika kiša tamo, tako da nismo imali većih problema", dodaje.

"Imamo neke najave da neće biti nekih izlivanja i da neće biti nekih upozoravajućih nivoa na rekama... Jedina opasnost može da preti od bujičnih poplava, dakle ako bi negde lokalno pala ogromna količina kiše. za sada nemamo najave za to", rekao je Nikolić.

On kaže da je dobra prognoza za naredne dane, jer nema najava nekih većih padavina.

RHMZ je saopštio da se mogu očekivati neki sporadični pljuskovi, ali bez većih padavina, preneo je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: