Danici Popović "Osvajanje slobode"

Profesorka Ekonomskog fakulteta u Beogradu Danica Popović dobitnica je 14. nagrade "Osvajanje slobode" koju dodeljuje Fond "Maja Maršićević-Tasić".

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

18:45

Default images

Nagrada će biti uručena 24. septembra, na dan kada su gradjani pre 14 godina na izborima smenili režim Slobodana Miloševića.

Danici Popović nagradu će uručiti novinarka Brankica Stanković, prošlogodišnja dobitnica nagrade i predsednica žirija.

Nagrada "Osvajanje slobode" dodeljuje se ženi koja se svojim delovanjem zalaže za afirmaciju principa ljudskih prava, pravne države, demokratije i tolerancije u društvu.

Fond "Maja Maršićević Tasić" osnovan je 2001. godine radi očuvanja uspomene na Maju Maršićević-Tasić, političarku i novinarku, koja je svojim dugogodišnjim radom doprinela demokratskim promenama u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: