MUP: Štrajk ne utiče na Prajd

Štrajk Nezavisnog sindikata policije neće uticati na ishod održavanja Parade ponosa, kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

13:27

Default images

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Milosav Miličković izjavio je da štrajk Nezavisnog sindikata policije neće uticati na ishod održavanja Parade ponosa, ako taj skup bude održan u nedelju, 28. septembra.

On je novinarima na Beogradskom sajmu kazao da je zakonska obaveza da se tokom štrajka obezbedi minimalni proces rada, ali i da se, ako Vlada Srbije donese odluku da se organizuje Parada ponosa, ona održi onako kako treba i kako rade ozbiljne države u savremenom društvu.

"Štrajk Nezavisnog sindikata policije neće uticati na eventualno održavanje Parade ponosa", kazao je Miličković.

Prema njegovim rečima, nema razloga da Parada ponosa ne bude organizovana, ali konačnu odluku o održavanju tog skupa doneće Vlada Srbije.

Za petak, 26. septembar, Nezavisni sindikat policije je najavio štrajk, a Parada ponosa je planirana za 28. septembra.

Podsetimo, ranije danas Skupštinski odbori su podržali Prajd, dok je ombudsman Saša Janković u programu B92 rekao da je pitanje održavanja Parade ponosa već regulisano zakonom u ovoj pravnoj državi, a da se podizanje napetosti povodom tog pitanja koristi kao skretanje pažnje sa drugih problema.

Atmosferu u kojoj se, pre svega zbog izjava zvaničnika, čini da će u nedelju Parada definitivno biti održana, zakuvala je oštra poruka iz SPC u kojoj se i ove godine osuđuje Parada ponosa. Debata o toj poruci SPC vodi se i na Blogu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: