VB donirala 86 mobilnih pumpi za VS

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif uručio ministru odbrane Bratislavu Gašiću donaciju od 86 mobilnih pumpi za potrebe Vojske Srbije.

Izvor: Beta

Utorak, 23.09.2014.

10:56

Default images

Ukupna vrednost ove donacije je oko 150.000 evra.

Nakon primopredaje donacije na Beogradskom sajmu, Kif je rekao da se nakon katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju, Velika Britanija obavezala da pruži pomoć da se posledice krize lakše prevaziđu.

On je podsetio da je njegova zemlja pomagala Crveni krst Srbije, Centar za vanredne situacije, da je aktivno učestvovala u donatorskoj konferencji a da je sada došla na red i pomoć Vojsci Srbije, s kojom postoji odlična saradnja.

Kif je izrazio nadu da se nikada neće ponoviti razmere poplava koje su proletos pogodile Srbiju, ali da će poklonjene pumpe unaprediti kapacitete Vojske Srbije da odgovori na potencijalne izazove.

Ministar odbrane Bratislav Gašić zahvalio je britanskom ambasadoru na pomoći i dodao da su nedavne poplave i druge elementarne nepogode pokazale kolika je važnost tehnike za odgovor na sve izazove.

Gašić je rekao da je Srbiji pomoć izuzetno potrebna i podsetio da su u proteklih pola godine poplave pogodile zemlju dva puta, a da su sada na istoku Srbije tri sela potpuno uništena.

"Svaka od ovih stvari je jako bitna da se suočimo s posledicama klimatskih promena", rekao je Gašić i dodao da će pumpe biti podeljene jedinicama Vojske Srbije koje će ih koristiti tamo gde je to potrebno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: