"Da dođu svi koji su protiv Vučića"

Skup opozicionih lidera Srbije je definitivno u Kragujevcu 26. septembra, a pozvani su lideri stranaka, predstavnici civilnog sektora i istaknuti pojedinci.

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

23:06

Default images

Rečju, svi koji vide i žele da vide da Srbija, sa vladom Aleksandra Vučića, srlja u katastrofu, kaže za Danas Veroljub Stevanović, predsednik Zajedno za Šumadiju.

On precizira da su pozivi upućeni Bojanu Pajtiću (DS), Borisu Tadiću (NDS), Čedomiru Jovanoviću (LDP), Zoranu Živkoviću (NS), Nenadu Čanku (LSV), Dušanu Petroviću (ZSS). Pozvani su i čelnici regionalnih pokreta - Boško Ničić iz Zaječara, Milan Đokić iz Knjaževca, Goran Vasić iz Pirota, i lokalna udruženja iz zapadne Srbije.

"Svi oni su pozvani, i voleo bih da svi i dođu. Međutim, među ljudima na političkoj sceni postoji mnogo sujete, nesporazuma i neraščišćenih računa i odnosa iz dalje i bliže prošlosti. Pored svega ostalog, i to je doprinelo da se Srbija danas nalazi u beznađu u kome je. Nadam se, ipak, da će većina opozicionih lidera, zbog ozbiljnosti trenutka u kojem delujemo, uspeti da prevaziđe te unutrašnje barijere, te da će se u petak u Kragujevcu okupiti svi oni koji su protiv politike aktuelne vlade i načina na koji ona vodi državu", kaže Stevanović.

Komentarišući medijske napise, prema kojima rukovodstvo liberala traži od Čedomira Jovanovića da prekine razgovore o okupljanju opozicije sa Pajtićem, Tadićem i Stevanovićem, lider ZZŠ ističe da „ne zna o kojem se to rukovodstvu LDP radi“.

Sa Jovanovićem je, kaže, imao nekoliko susreta u poslednje vreme, i siguran je da će on u petak biti u Kragujevcu. Tim pre što kod Jovanovića, tvrdi Stevanović, ima najmanje sujete kad su odnosi sa drugim stranačkim liderima u pitanju.

"Ubeđen sam da će ovaj skup označiti početak stvaranja ozbiljne alternative aktuelnoj vlasti i izrade njenog programa za suočavanje sa sve težom, pre svega ekonomskom i socijalnom, ali i političkom situacijom u Srbiji", tvrdi Stevanović.

"Vlast ne ume da pokrene ekonomiju i misli da će pukom propagandom preko potpuno blokiranih medija da ubedi građane da dobro žive. A u Srbiji se, u stvarnosti, živi sve gore i gore, standard pada iz dana u dan, najavljuju se i restrikcije struje i grejanja tokom zime. Situacija sve više počinje da podseća na onu s početka 90-ih", smatra Veroljub Stevanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: