Dačić sa zvaničnicima u UN

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se, drugog dana boravka srpske delegacije na zasedanju Generalne skupštine UN sa nizom stranih zvaničnika.

Izvor: Beta

Utorak, 23.09.2014.

20:18

Default images

Dačić je razgovarao s ministrom inostranih poslova Španije Hoseom Garsija Margaljom, a dvojica zvaničnika složila su se da je bilateralna saradnja "odlična u svim aspektima" i izrazili interes za dalje jačanje ekonomske saradnje.

Dačić i Margaljo dogovorili su se i da se uskoro organizuje susret ministara zaduženih za oblasti ekonomije, energetike i infrastrukture, kako bi se što sveobuhvatnije unapredila privredna saradnja dve države.

U razgovoru sa premijerom Tadžikistana Kohirom Rasulzodom, dvojica zvaničnika izrazila su obostranu spremnost za unapređenje bilateralnih odnosa i dogovorila blisku saradnja tokom predsedavanja Srbije OEBS-om, pogotovo u oblasti bezbednosti, borbe protiv organizovanog kriminala i trgovine narkoticima.

Kako se navodi, tadžikistanska strana posebno je bila zainteresovana i za pitanje voda tokom srpskog predsedavanja OEBS-om.

U razgovoru Dačića s kolegom iz Severne Koreje Ri Su Jongom konstatovani su dobri bilateralni odnosi, kao i namera da se oni unaprede razmenom poseta na visokom nivou.

Intenziviranje saradnje tokom predsedavanja Srbije OEBS-om dogovoreno je i sa Turkmenistanom, na sastanku Dačića sa turkmenistanskim kolegom Rašidom Meredovim kasno sinoć. Dačić i Meredov izrazili su interes za unapređenje bilateralnih odnosa, posebno kroz jačanje saradnje u ekonomiji i energetici.

Kasnije danas, kako je najavljeno, Dačić će prisustvovati i sastanku ministara inostranih poslova Zapadnog Balkana sa komesarom EU za proširenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: