Vučić pisao Obami

Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je američkom predsedniku Baraku Obami pismo u kom se kaže da Vlada naše zemlje podržava borbu SAD protiv džihadista.

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

13:33

Default images

Vučić je danas uručio ambasadoru SAD Majklu Kirbiju pismo upućeno predsedniku SAD Baraku Obami u kojem se ističe da Vlada Srbije podržava borbu protiv Islamske države Iraka i Levanta, da je spremna da, skromnim sredstvima kojima raspolaže, tu borbu pomogne.

Tema sastanka bila je, kako je saopštila vladina kancelarija za saradnju s medijima, situacija i odnosi u regionu, ekonomske reforme i sporazum o otvorenom nebu, što bi omogućilo letove naše avio-kompanije za SAD.

Tema razgovora bila je i opasnost od širenja ebole i spremnost Republike Srbije da se priključi borbi za njeno suzbijanje, navodi se u saopštenju.

SAD i nekoliko zalivskih zemalja otpočele su vazdušne i raketne udare na položaje džihadista Islamske države u Siriji, kaže američki kontra-admiral Džon Kirbi. Ubijeno najmanje 30 džihadista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

226 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: