Lagos:U ruševinama crkve 115 mrtvih

Vlasti Južne Afrike saopštile su danas da je ukupno 115 ljudi, uključujući 84 državljana te zemlje, poginulo kad se srušio veliki crkveni kompleks u Nigeriji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

17:11

Default images

Do nesreće je došlo pre 10 dana u oblasti grada Lagos, glavnog ekonomskog centra Nigerije, podseća AP.

Portparolka južnoafričke vlade Pumla Vilijamson je izjavila da su nove podatke o stradalima obezbedili južnoafrički zvaničnici u Nigeriji.

U Južnu Afriku su danas inače avionom prebačeni povređeni građani te zemlje.

Portparol nigerijske agencije za vanredne situacije Ibrahim Farinloje rekao je da ne može da potvrdi navode o tolikom broju žrtava.

On je prošle sedmice saopštio da je 86 ljudi poginulo u nesreći.

Nesreća se dogodila u petak u okviru kompleksa "Crkve svih naroda", a prema prvim procenama, na dvospratnoj zgradi koja se srušila radilo se nadziđivanje.

Zgrada je služila i kao tržni centar, a primala je i vernike iz celog sveta koji dolaze da slušaju propovedi evangelističkog sveštenika T.B.Žošue, između ostalog i zbog njegovih, kako se tvrdi, isceliteljskih moći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: