Stežu obruč oko "američkog četnika"

Amerikanac osumnjičen za ubistvo policajca u Pensilvaniji opkoljen je posle višednevne potrage, ali odbija da se preda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

16:54

Default images

Erik Metju Frajn, nekadašnji student ruskog i srpskog jezika, iz zasede je ubio jednog, a ranio još jednog policajca 12. septembra.

31-godišnjaka je potom FBI stavio na listu deset najtraženijih ljudi, a prema prvim rezultatima istrage, on je napad na policajce planirao više od šest meseci.

Problem vlastima u otkrivanju i hapšenju Frajna predstavlja to što je on pobegao u planine Pokono, a prethodno je po društvenim mrežama objavljivao da je ljubitelj oružja i prirode, te da je često išao u akcije preživljavanja u prirodi.

On je optužen za ubistvo i pokušaj ubistva, smrtonosne povrede u njegovom napadu zadobio je policajac Brajan Dikson, dok je Aleks Daglas posle operacije počeo proces oporavka.

Frajnov otac je na saslušanju rekao da je njegov sin iz kuće odneo dve automatske puške, te dodao da je on veoma vešt u rukovanju oružjem.

“Kada Erik puca, ne promašuje“, rekao je Frajnov otac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: