Berlin upozorava zbog Parade ponosa

Nemačko Ministarstvo inostranih poslova upozorilo je nemačke državljane, koji planiraju da putuju u Srbiju, da je za ovu nedelju planirana "Parada ponosa".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.09.2014.

16:43

Default images

"Ukazuje se da bi na osnovu za nedelju 28.septembra 2014. godine planirane Parade, demonstracije homoseksualaca za njihova prava, u centru Beograda, moglo doći do teškoća u saobraćaju", saopštilo je Ministarstvo u informaciji o opštim uslovima putovanja u Srbiju.

Za unutrašnjopolitičku situaciju u Srbiji kaže se da je u osnovi mirna i putnicima se savetuje da se preko medija upoznaju s aktuelnom situacijom.

Osim unutrašnjopolitičke situacije, Ministarstvo je potencijalne putnike u standardnoj informaciji, koja se emituje za uslove putovanja u skoro sve zemlje sveta, informisalo i o opštim uslovima putovanja kroz Srbiju, kriminalu, moneti i korišćenju bankarskih kartica, saobraćajnim uslovima, eventualnim saobraćajnim nesrećama, putovanju na Kosovo, plaćanju putarina, dokumentima, zdravstvenoj zaštiti, obavezi prijavljivanja.

Podsetimo, pre desetak dana u centru Beogradu je napadnut nemački državljanin D.H. (27), učesnik LGBT konferencije, koji je zadobio tešku telesnu povredu.

Povodom incidenta reagovao je i ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm, a zbog tog napada LBGT aktivisti organizovali su protestnu šetnju.

Zbog napada na državljanina Nemačke, koji ima tešku povredu glave, uhapšene su tri osobe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: