"Nema zabrane putovanja zbog ebole"

Nezavisni zdravstveni stručnjaci preporučili su SZO da nema potrebe za uspostavljanjem zabrane putovanja ili trgovine sa zapadnoafričkim zemljama zbog ebole.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

13:49

Default images

"Otkazivanje letova i druga putna ograničenja nastavljaju izolaciju pogođenih zemalja što dovodi do štetnih ekonomskih posledica", navedeno je u saopštenju ekspertskog odbora za vanredne situacije, prenela je agencija Rojters.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je, posle sastanka Odbora prošle sedmice, da je u epidemiji ebole u pet zapadnoafričkih zemalja preminulo 2.630 ljudi.

Ebola je virusno oboljenje za koje još ne postoji pravi lek ili vakcina, ali se za njima intenzivno traga.

Bolest se prenosi u kontaktu sa telesnom tečnošću obolelog, uključujući i znoj, što znači da je za obolevanje dovoljno i samo dodirnuti zaraženu osobu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: