MUP pokrenuo reforme u svom radu

MUP je posle izbora nove vlade snažno pokrenuo niz reformi sa težištem na suzbijanju organizovanog kriminala, krijumčarenju droge i suzbijanju korupcije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

17:31

Default images

To je danas zaključeno na sastanku državnog sekretara MUP-a Aleksandra Nikolića sa ambasadorom Peterom Burkhardom, šefom Misije OEBS-a u Srbiji.

Nikolić je predstavio rad na reformi policije, posebno u kontekstu izrade novog Zakona o policiji i izrade Akcionog plana za poglavlje 24 (Pravda, sloboda i bezbednost) pregovora sa Evropskom unijom, dok je Burkhard izrazio spremnost za daljom partnerskom saradnjom u izradi strategija za prevenciju kriminala i suzbijanje organizovanog kriminala, saopštio je MUP.

Konstatovan je veliki značaj nedavnog osnivanja Kancelarije za borbu protiv droga Vlade Srbije, što će, uz operativni rad policije na suzbijanju trgovine narkoticima, potvrditi i ojačati poziciju Srbije i srpske policije kao lidera u regionu u ovoj oblasti, ističe se u saopštenju.

Dogovoreno je i da se održi visok nivo konsultacija i saradnje, imajući u vidu predstojeće predsedavanje Srbije Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju, kao i prioritete u oblasti unutrašnjih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: