Bez detalja o oslobađanju IS talaca

Predsednik Turske je rekao da vlada te zemlje neće otkriti detalje tajne operacije posle koje je teroristička grupa Islamska država oslobodila 49 talaca.

Izvor: Beta

Nedelja, 21.09.2014.

23:57

Default images

Posle više od tri meseca provedenih u zarobljeništvu Islamske države, taoci, od kojih je 46 Turaka i troje Iračana, doputovali su u subotu u Tursku. Oni su zarobljeni u junu u ambasadi Turske kada je osvojen Mosul.

"Ima stvari o kojima ne možemo da govorimo. Voditi državu nije isto što i voditi bakalnicu. Moramo da zaštitimo osetljive podatke, jer ako to ne učinimo, moraćemo za to da platimo", rekao je turski predsednik Tajip Erdogan grupi talaca i članova njihovih porodica.

Kako navodi AP, i pre nego što su taoci oslobođeni se nagađalo šta je Turska obećala ili nije obećala Islamskoj državi. Neki posmatrači istakli su da je malo verovatno da bi tako nemilosrdna militantna grupa pristala da oslobodi taoce a da ne dobije nešto zauzvrat.

Erdogan je, međutim, demantovao da je Turska platila otkupninu, mada je bio manje kategoričan odgovarajući na pitanje da li je došlo do razmene zarobljenika s teroristima.

"Bez obzira da li je bilo ili nije bilo toga, 49 ljudi se vratilo u Tursku", rekao je turski predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: