Taksista iz Mančestera talac ID

Pripadnici Islamske države su do sada izvršili javna pogubljena trojice stranaca, a nove mete su im dvojica Britanaca.

Izvor: B92

Nedelja, 21.09.2014.

11:45

Default images

Fotoreporter Džon Kantli je nedavno prikazan u video snimku kao sledeći na listi za odstrel, a sa njim je u zarobljeništvu i taksista iz Mančestera Alan Hening.

On je u ruke džihadista dospeo pošto se prethodno uputio u Siriju kako bi odneo humanitarnu pomoć deci ugroženoj građanskim ratom i naletom muslimanskih ekstremista.

“Sve je vredno kada vidite šta je ljudima potrebno i da im vaša pomoć znači život“, rekao je Hening nekoliko dana pre nego što je bio kidnapovan.

U konvoju humanitaraca u trenutku otmice Heninga bio je Madžid Frimen, ali je on uspeo da pobegne od pripadnika Islamske države.

“Hening je imao svoju misiju, želeo je da pomogne svima. U trenutku otmice bio je vozač ambulantnih kola, a nekoliko minuta po prelasku sirijske granice upao je u zasedu Islamista. Nikakvo obezbeđenje nije postojalo za humanitarce, samo lokalci koji su pokazivali put“, istakao je Frimen.

On je snimio video poruku upućenu Islamistima sa molbom za oslobođenje Heninga.



Islamisti su do sada pogubili američke novinare Džejmsa Folija, Stivena Sotlofa, britanskog humanitarca Dejvida Hejnsa, a poslednji prikazani talac je Džon Kantil, koji je kidnapovan još u novembru 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: