Krvava nedelja u Kairu

Skrivena bomba eksplodirala je u strogom centru Kaira, u neposrednoj blizini egipatskog Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: B92

Nedelja, 21.09.2014.

11:30

Default images

U eksploziji tempiranoj da pogodi policijski punkt na stražnjem ulazu u Ministarstvo su poginula dva viša policijska zvaničnika.

U odvojenom incidentu se, na nekih 100 kilometara od Kaira, kod mesta Fajum, na trenažnoj misiji srušio vojni helikopter.

U helikopteru je poginulo 6 ljudi, saopštio je portparol armije general Muhamed Samir, a prenela državna televizija.

Uzrok helikopterske nesreće je tehničke prirode, a ministar odbrane, general Sedhi Sobki naredio je istragu.

Bezbednosni zvaničnici su povodom eksplozije pred zgradom Ministarstva rekli da je pored dvojice ubijenih oficira povređeno sedam ljudi i da su 4 škole u okolini evakuisane dok stručnjaci za eksploziv ne provere čitav kraj.

Od prošlogodišnjeg scvrgavanja islamističkog predsednika Muhameda Mursija, Egipat se suocava sa pojačanom kampanjom militantskog nasilja usmerenog na policijske snage, koje je isprva bilo koncentrisano na Sinajsko poluostrvo, ali se u poslednje vreme proširilo i na glavni grad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: