"Srbi spremni za nove KiM izbore"

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović izjavio je da su novi izbori na KiM nepotrebni, ali da će ih Srbi spremno dočekati ako do njih dođe.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 21.09.2014.

10:02

Default images

Petrović, čija je SLS nastupila na prethodnim izborima na Kosovu kao deo Srpske liste rekao je da je opšte mišljenje da su izbori najmanje potrebni u ovom trenutku, da čeka puno posla koji treba da se uradi jer je već puno vremena izgubljeno.

"S druge strane, ako se ne nađe način da se izađe iz krize, odnosno ovog političkog vakuma, izbori su alternativa. Poslanici Srpske liste su stava da su izbori manje dobro rešenje ali svakako ako dođe do izbora spremni smo i za tu varijantu", rekao je Petrović.

U prethodna dva pokušaja poslanici Skupštine Kosova nisu uspeli da izaberu predsednika kosovskog parlamenta, a Petrović ističe da ono što se sada očekuje je još jedna sednica Skupštine Kosova kako bi se izašlo iz političke krize.

Na prethodnoj sednici parlamenta nije iznađeno rešenje te da bi na sledećoj sednici rešenje trebalo da se nađe kompromis do koga bi, po oceni Petrovića, trebalo bi da dođu pre svega najveće stranke Albanaca na Kosovu, ili u suprotnom slede izbori.

On je ponovio da će Srpska lista podršku u kosovskom parlamentu dati onoj političkoj grupaciji koja bude obezbedila većinu i da će takav stav imati i u narednom pokušaju za izbor predsednika kosovskog parlamenta.

Petrović je istakao da su za Srpsku listu potpuno odvojeni procesi izbora predsednika Skupštine Kosova i podrške budućoj kosovskoj vladi, podsetivši da kada je u pitanju podrška za formiranje Vlade, Srpska lista ima platformu koja predstavlja "interes srpske zajednice na Kosovu".

Osvrćući se na nedavni sastanak predstavnika Srba sa Kosova i predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, Petrović je izrazio zahvalnost premijeru i Vladi Srbije "za vreme izdvojeno za one koji žele da na transparentan način pomognu srpskoj zajednici na Kosovu".

Petrović je naveo da su i Vlada i premijer Vučić dali podršku njihovim aktivnostima dodajući da se nada će za svaku odluku koju budu doneli imati podršku vlasti u Beogradu što će, kako je ocenio, ojačati Srpsku listu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: