Advokati odlažu akcije hapšenja

Zbog štrajka advokata i sutra će biti odloženo nekoliko planiranih suđenja - Darku Šariću i članovima njegove grupe, kao i suđenje za "Azotaru", piše "Blic".

Izvor: Blic

Nedelja, 21.09.2014.

23:48

Default images

Pred Višim sudom će sutra morati da bude odložen nastavak suđenja Darku Šariću i članovima njegove gupe, optuženim za pranje novca u Srbiji, podseća list. Pred istim sudom neće moći da se održi ni suđenje Saši Draginu i drugima za zloupotrebe u pančevačkoj "Azotari".

Kako piše beogradski dnevnik, ako advokati ne počnu da rade u sredu, biće odložen i početak suđenja Nenadu Ognjenoviću i drugima za zloupotrebe u "Galenici", a neizvesni su i nastavci suđenja Predragu Bubalu i Branku Jociću, planirani za četvrtrak.

Blic dodaje i da je MUP Srbije zbog štrajka advokata morao da odloži nekoliko akcija hapšenja, kao i da su uhapšeni na delu pušteni na slobodu. Štrajk advokata u Beogradu je počeo 10. septembra, a zatim su se štrajku priključili svi advokati u Srbiji.

"Predmeti koji su gotovi i za koje se čeka samo hapšenje, odloženi su dok se štrajk advokata ne okonča. Sve vreme trajanja štrajka na slobodu su pušteni i svi koje je policija uhapsila na delu. Po zakonu, oni su zadržani do četiri sata, ali ne mogu da budu izvedeni pred tužioca, jer je za to neophodno prisustvo advokata", navode u MUP-u, piše "Blic".

Advokati po drugi put za poslednja tri meseca štrajkuju, a resorna ministarstva finansija i pravde ne uspevaju da sa njima reše problem koji je nastao nakon uredbe koja je uvela višestruko retroaktivno oporezivanje advokata. Advokati traže ukidanje te uredbe ali i rešavanje novonastale situacije nakon što je od 1. septembra isključivo notarima dozvoljeno da se bave poslovima koji su deo obligacionog prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: