Krali i prodavali robu sa carine

Četiri radnika Carinske ispostave “Aerodrom“ Skoplje osumnjičeni su za krađu i preprodaju zaplenjene robe.

Izvor: B92

Nedelja, 21.09.2014.

14:54

Default images

Jedinica za ekonomski i kompjuterski kriminal policije u Skoplju podnela je krivične prijave protiv šest lica, medju kojima su i šefovi Carinske uprave u tom gradu, zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja i prikrivanjem oštetili Carinsku upravu za 1,5 miliona denara, objavili su danas mediji u Skoplju.

Zaposleni u carini S.R.(38), D.S.(33), J.M.(35) i Z.K.(45) uhapšeni su zbog sumnje da su iz magacina Carinske ispostave "Aerodrom" Skoplje, u kome se odlaže privremeno oduzeta roba zbog različitih prekršaja uzimali različitu robu u iznosu od 1,5 miliona denara, što je oko 250.000 evra.

Svi se sumnjiče da su robu iz magacina carinske ispostave protivpravno prisvajali a zatim preprodavali izmedju sebe ili preko prodavnica nameštaja i internet portala za maloprodaju, dok su deo robe u magacinu carinarnice zamenjivali jeftinijim kineskim kopijama.

Krivične prijave podnete su i protiv V.R.(39), zaposlenog u Agenciji za zapošljavanje grada Skoplja i S.M.(46), zaposlenog u prodavnici nameštaja "Mobil šop", zbog sumnje da su deo protivpravno prisvojenih predmeta iz magacina carinarnice prikrivali iako su znali da potiču iz krivičnog dela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: