Bez bojazni od novih poplava

RHMZ je izdao novo upozorenje na obilne padavine i porast vodostaja pojedinih reka u Srbiji, ali nema razloga za bojazan od novih poplava i izlivanja reka.

Izvor: B92

Nedelja, 21.09.2014.

14:31

Default images

Republički hidrometeorološki zavod je za nedelju predvideo padavine od 10 do 20 milimetara, dok za ponedeljak očekuju gotovo dvostruko veće kiše u većini mesta u Srbiji.

Kako je za B92 potvrdio meteorolog Dejan Vladiković danas je na snazi žuti meteoalarm, ali će sutra biti na snazi narandžasti meteoalarm zbog očekivanih padavina od 20 do 30 milimetara. Ipak, vodostaj reka je pod kontrolom i nema mesta panici i bojazni od novih poplava.

"Među kritičnim slivovima je sliv reke Kolubare, najavljen je porast vodostaja do i oko granice redovne odbrane od poplava, ali nam ne preti ponavljanje pojave od prošle nedelje", rekao je Vladiković i dodao da su mere opreza neophodne.

Iako je vodostaj reke Save u Hrvatskoj porastao, kod Šapca je vodostaj trenutno ispod kvote redovne odbrane, ali je za naredne dane zbog predstojećih padavina, izdato upozorenje.

Vladiković je naglasio i da u narednim danima od bujica ne preti opasnost, ali kaže da su mere opreza neophodne.

U nedelju će najviša temperatura dostizati između 22 do 26 podeoka, dok se za ponedeljak očekuje pad temperature, jak severozapadni vetar, te jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Za naredne dalje sledeće nedelje prognozira se nešto mirnije vreme, a od četvrtka će biti pretežno sunčano, osim u petak, kada se predviđa da će još ponegde pasti kratkotrajna kiša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: