Irak:Oslobođeni turski zarobljenici

U Iraku je oslobođeno 49 turskih državljana koje su u junu zarobili pripadnici ekstremne grupe Islamska država, saopštio je premijer Turske Ahmet Davutoglu.

Izvor: B92

Subota, 20.09.2014.

09:45

Default images

"Rano jutros naši državljani su prebačeni u Tursku", rekao je Davutoglu u direktnom televizijskom obraćanju, ne navodeći detalje o oslobađanju talaca.

Turski državljani zarobljeni su 11. juna, kada su džihadisti iz Islamske države preuzeli turski konzulat u gradu Mosulu, na severu Iraka.

Među zarobljenicima su bili turski konzul i njegova supruga, više diplomata, njihova deca, kao i pripadnici specijalnih turskih snaga.

Turska je prošle nedelje odbila da učestvuje u vojnim operacijama koje je započela međunarodna koalicija za borbu protiv džihadista, predvođena SAD. Turska je tada saopštila da želi da zaštiti živote svojih zarobljenih državljana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: