VR:Tuča u bolnici, napadnut i lekar

Grupa nezadovoljnih ljudi polomila je sinoć vrata vranjske bolnice i nanela povrede radniku obezbeđenja koji je pokušao da ih u tome spreči, javlja RTV Vranje.

Izvor: B92

Subota, 20.09.2014.

14:14

Default images

Lakše je povređen i dežurni lekar, a reči uvrede pljuštale su na račun svih.

Lomljava, povrede, psovke, vika, komešanje, sve se to dešavalo juče oko 19 i 30 na ulazu u Ginekološko odeljenje vranjske bolnice

Grupa ljudi, po rečima očevidaca neki od njih i u pripitom stanju, odlučili su da je najbolje da svoje nezadovoljstvo iskale na ulaznim vratima ginekološkog odeljenja, ali i nanesu povrede i uvrede radniku obezbeđenja i medicinskoj ekipi.

Prema rečima očevidaca, do incidenta je došlo jer je napadačima naplaćen ulazak autom u bolnički krug 100 dinara.

Policija će podneti krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu protiv dve osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela nasilničko ponašanje i uništenje i oštećenje tuđe imovine, saznaje RTV Vranje u vranjskoj policiji.

Zbog vike, galame i vređanja, policija je podnela još tri, ali prekršajne prijave.

Lončar: Tražim da se učesnici najoštrije sankcionišu

Ministarstvo zdravlja najoštrije osuđuje incident do kojeg je došlo u petak uveče na odeljenju ginekologije u Zdravstvenom centru Vranje, kada je povređen dežurni lekar.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je naglasio tim povodom da je nedopustivo da krug bolnice bude poligon za ispoljavanje najprimitivnijeg ponašanja.

"Bolnice moraju da budu i ostanu oaze mira i mesto gde se poštuje mir pacijenata i rad lekara. Tražim od relevantnih državnih organa da učesnike jučerašnjeg incidenta najoštrije sankcionišu i da na taj način svi zajedno pokažemo odlučnost da ovakve i slične situacije nećemo tolerisati", izjavio je ministar Lončar, podsećajući da je u okolini bolnica zabranjena upotreba automobilskih sirena i da je nazamislivo da se u krug bolnice ulazi u alkoholisanom stanju, a posebno fizički sukobljava sa obezbeđenjem i dežurnim medicinskim osobljem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: