Oko 500 vojnika pomaže ugroženima

Više od 500 pripadnika Vojske Srbije treći dan bez prestanka pomaže građanima ugroženim poplavama u istočnom delu zemlje.

Izvor: B92

Subota, 20.09.2014.

18:48

Default images

Vojska se trenutno angažuje u Tekiji, Boljetinu, Kazanskom potoku i Milutinovcu gde će, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, najverovatnije u ponedeljak, ako uslovi dozvole, biti postavljen most „Bejli“.

Vojnici i starešine iz sastava više jedinica Kopnene vojske i Komande za obuku sa inžinjerijskim mašinama, kamionima i alatom uz pomoć stanovništva osposobljavaju saobraćajnice, izvlače mulj i nanose iz kuća i podruma, i sakupljaju pokućstvo, poljoprivrednu mehanizaciju i vozila koje je bujica odnela, dodaje se u saopštenju.

Tekiju i selo Boljetin gde su bujične vode u ponedeljak opustošile stotine kuća, danas su obišli zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Jovica Draganić i komandant Kriznog štaba za ugrožena područja u opštinama Kladovo i Majdanpek general-major Milosav Simović.

U tim selima, kako se navodi u saopštenju, posledice razaranja su zastrašujuće.

Meštani Boljetina nisu krili ni suze ni radost, jer su mnogi od njih izgubili skoro sve što imaju za samo nekoliko minuta, ali im je drago što je vojska došla tu spremna da pomogne, navodi se u saopštenju.

Generala Simović rekao je da Krizni štab svakodnevno zaseda i u njegovom radu, pored predstavnika Vojske Srbije, učestvuju i nadležni organi opština Majdanpek i Kladovo, Ministarstva unutrašnjih poslova, Crvenog krsta, javnih i privatnih preduzeća sa ugroženih područja.

Prema rečima generala Simovića, rad na polavljenim područijima je dobro organizovan, i na terenu, pored pripadnika Vojske nalati se još oko 2.000 građana i pripadnika MUP rade na sanaciji šteta od poplava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: