Udovičić: U kampu Karataš 300 ljudi

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da je u kampu Karataš kod Kladova trenutno smešteno više od 300 ljudi.

Izvor: B92

Subota, 20.09.2014.

11:19

Default images

Udovičić je istakao da je ovaj centar otvorio svoja vrata za stanovništvo evakuisano iz Tekije i pripadnike vojske koji pomažu ugroženima.

"Odmah smo stavili na raspolaganje sve kapacitete i sarađujemo sa opštinom, vojskom i lokalnim štabom za vanredne situacije. Želimo da na najefikasniji način pomognemo ljudima koji su morali da napuste svoje domove usled poplave i klizišta u Tekiji kod Kladova. Pored evakuisanih lica koja su ovde smeštena, kamp Karataš kao svoju bazu koristi i vojska koja pomaže narodu", rekao je Udovičić.

Od 70 ljudi koji su prvobitno potražili pomoć u Karatašu, u kampu je ostalo 25 čiji su domovi najugroženiji.

Kamp služi i kao baza za 285 vojnika i pripadnika jedinice za čišćenje terena RTB Bor, koji pomažu u otklanjanju posledica poplave i klizišta.

Ministar se zahvalio zaposlenima i rukovodstvu Zavoda za sport koji danonoćno pomažu smeštenima u Karatašu, kao i vojsci, radnicima hidroelektrane Djerdap i RTB Bor, ali i stanovništvu okolnih mesta koji su se angažovali da pomognu žiteljima Tekije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: