Tadić i Kukan o proširenju EU

Lider NDS Boris Tadić i šef delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom Eduard Kukan ocenili su da ne bi trebalo da bude odlaganja proširenja EU.

Izvor: B92

Subota, 20.09.2014.

16:18

Default images

Predsednik Nove demokratske stranke Boris Tadić je istakao da je to posebno važno u kontekstu sprovođenja reformi, čija brzina je uslovljena brzinom pregovaračkog procesa.

Tadić je, kako se navodi u saopštenju NDS, u razgovoru izrazio zabrinutost da aktuelna politika proširenja EU, umesto prevazilaženja "zamora od proširenja", može ići u pravcu odlaganja tog procesa.

Tadić i Kukan su pored politike proširenja EU i evrointegracijama razgovarali i o regionalnoj saradnji, kao i značaju bliskih i dobrosusedskih odnosa zemalja Zapadnog Balkana.

Naglašen je značaj regionalne saradnje, kao jednog od uslova za napredovanje Srbije i ostalih zemalja regiona ka članstvu u EU, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: