Vežba spske i mađarske vojske

Pripadnici rečnih jedinica vojske Srbije i Mađarske su na poligonu Varpalota u Mađarskoj uspešno izveli vežbu "Gvozdeni mačak 2014" (Iron Cat).

Izvor: Tanjug

Petak, 19.09.2014.

16:25

Default images

Radi se o vežbi rečnih jedinica sa artiljerijskim gađanjem, "koja se izvodi od 2011. godine - u Srbiji na poligonu kod Titela, a u Mađarskoj na poligonu u Varpaloti", saopšteno je danas iz Vojske Srbije.

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Aleksandar Živković koji je juče, prisustvovao vežbe kaže da su pripadnici Vojske Srbije i Oružanih snaga Mađarske "prikazali visoku profesionalnost i odličan nivo pripremljenosti za izvođenje vežbe".

Živković je naveo i da se kroz zajedničke vežbe podiže nivo spremnosti naših sastava za odgovor na pretnje po bezbednost na unutrašnjim plovnim putevima

On je dodao da se time doprinosi i razvijanju međusobnog poverenja i dobrosusedskih odnosa, navela je Vojska Srbije na svom sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: