Nigerija: Poginula 84 vernika

Najmanje 84 južnoafričkih vernika poginulo je kada se srušila zgrada za prihvat gostiju poznatog nigerijskog sveštenika u Lagosu u Nigeriji.

Izvor: Beta/AFP

Petak, 19.09.2014.

11:50

Default images

Nesreća se dogodila 12. septembra i južnoafrički ambasador je prethodno izjavio da je 67 njegovih sugrađana poginulo u toj drami kada se srušila zgrada gde su noćili vernici iz inostranstva.

Zgrada se nalazi u velikom kompleksu crkve nigerijskog propovednika TB Džošue (T B Joshua), jednog od najpopularnijih televizijskih propovednika koji ima hiljade pristalica u Nigeriji i širom sveta.

"Broj je porastao sa 67 na 84, pošto su u četvrtak nađena nova tela", rekao je ambasador Lulu Mnguni.

Nigerijske službe za spasavanje juče su saopštile da je ukupan broj nastradalih 80, ali nisu navele nacionalnost žrtava.

"Još treba izvršiti testove da se identifikuju tela", rekao je diplomata koji nije isključio mogućnost da se broj mrtvih dalje poveća.

"Broj Južnoafrikanaca koji su se nalazili u toj crkvi mogao bi biti viši", rekao on i objasnio da su neki ljudi verovatno doputovali u sopstvenom aranžmanu, a ne preko putničkih agencija pa nisu evidentirani.

Oko 300 južnoafričkih vernika nalazilo se u velikom kompleksu crkve u trenutku nesreće, prema navodima vlasti.

Nigerijske službe spasavanja žalile su se na nedostatak saradnje zvaničnika crkve koji su im dozvolili da uđu u krug crkve tek tri dana posle nesreće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: