"Veća saradnja Srbije i Hrvatske"

Predsednik SNV Milorad Pupovac ocenio je da je potrebna veća saradnja Srbije i Hrvatske u vezi sa položajem manjina, bilateralnih odnosa i stanja u regiji.

Izvor: Beta

Petak, 19.09.2014.

15:19

Default images

Pupovac je izjavio da je u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem postigao saglasnost "da je potrebno više saradnje u svim pitanjima, i kad je posredi položaj manjina, i Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji, i kad su u pitanju bilateralni odnosi i stanje u regiji".

"Drugim rečima postoji potreba i postoji interes da se saradnja unapređuje, i da se sa onog što je iskazano kao dobra volja i spremnost pređe na praktične politike i praktične aktivnosti“, dodao je Pupovac.

Upitan za poslednja dešavanja i trzavice u odnosima poput hrvatskog potezanja pitanja identiteta Bunjevaca u Srbiji, Pupovac je rekao da "sve to treba da bude povod i razlog za tešnju i veću i redovniju saradnju".

"Sve ove stvari su posledica toga što ne postoji kontinuirana saradnja i što ne postoji kontinuirani rad na tome da se ništa ne otme kontroli", ocenio je Pupovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: