"Dodik poziva kao Draža"

Predsednik Federacije BiH Živko Budimir rekao je da izjava Milorada Dodika da se “Republika Srpska spremi“ liči na poziv Draže Mihailovića.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.09.2014.

12:25

Default images

Predsednik Republike Srpske je to rekao povodom referenduma o samostalnosti u Škotskoj, a Budimir smatra da takva izjava liči na poziv vođe četničkog pokreta sa početka Drugog svetskog rata “sprem’te se, sprem’te četnici“.

Takvo poređenje napravio je predsednik drugog entiteta, Federacije BH, Živko Budimir, koji je i zaprepašćen ćutanjem, ne samo bosanskohercegovačke političke, nego i cele tamošnje pa i međunarodne javnosti.

"Neka se spremi Republika Srpska nije ništa drugo nego poslednja uvertira početka projekta cepanja, pa i uništenja suverene Bosne i Hercegovine, koja ne može proći bez strašnih posledica, za koje smo već pomislili da su definitivno iza nas“, saopšteno je iz Budimirovog kabineta.

Po njegovim rečima, "referendum Škotske, ničim, ama baš ničim, ne može da se uporedi sa secesionističkim namerama tzv. srpskog vožda Milorada Dodika", prenela je agencija Fena.

Dodik je juče ocenio da, bez obzira na to kakav bude ishod referenduma u Škotskoj, na kojem su građani, inače, glasali protiv otcepljenja od Velike Britanije, Evropska unija nema više prava da bilo kome osporava upotrebu institucije referenduma i dodao "neka se spremi Republika Srpska".

Predsednik RS naglasio je da referendum obezbeđuje i mir i demokratiju i neotuđiva prava naroda priznata svim relevantnim međunarodnim dokumentima, te da njegovo insistiranje na referendumu nije nacionalizam, kao što tvrde neki u Sarajevu i Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: