Vučić i Dačić sa Kukanom o EU

Premijer Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastali su se sa šefom delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom Eduardom Kukanom.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 19.09.2014.

17:22

Default images

Vučić i Kukan su se saglasili da je jedan od važnih uslova Srbije u napretku ka EU integracijska i dobra regionalna saradnja i što bliži odnosi između zemalja Zapadnog Balkana.

Premijer Srbije zahvalio je Kukanu na pomoći koju pruža Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji i potvrdio da je nedvosmisleni cilj srpske vlade sprovođenje ozbiljne i odgovorne političke i ekonomske reforme i ulazak Srbije u Evropsku uniju, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za odnose s medijima.

Kukan je izrazio uverenje da će Srbija imati dovoljno snage da sprovede teške reforme i zasluži svoje članstvo u porodici evropskih naroda, navedeno je u saopštenju.

Ministar Ivica Dačić i Eduardo Kukan razgovarali su o nastavku saradnje Srbije sa Evropskim parlamentom, u svetlu novog rasporeda snaga nakon izbora za Evropski parlament u maju 2014, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić i Kukan razmatrali su i izbor novog izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju, kao i nastavak pregovaračkog procesa Srbije.

"Srbija ostvarila značajan napredak ka EU"

Ministarka bez portfelja zadužene za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je u razgovoru sa šefom delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom Eduardom Kukanom da je Srbija ostvarila značajan napredak u procesu evropskih integracija.

Joksimović je naglasila da je Vlada Srbije u prethodnom periodu usvojila set reformskih zakona, važnih ne samo za proces evropskih integracija već pre svega za ekonomski oporavak Srbije.

Govoreći o novim merama Vlade, Joksimović je ocenila da su mere fiskalne konsolidacije teške, ali neophodne. Kukan je pohvalio napore i hrabrost vlade u sprovođenju reformskog procesa i ocenio da je uspostavljanje funkcije komesara za evropsko susedstvo i pregovore o proširenju pozitivan signal za sve države koje su u procesu pristupanja EU.

Kukan je ukazao na važnost nastavka procesa evropskih integracija u zemljama Zapadnog Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: