Mere štednje i rejting Vučića

Mere štednje koje je predstavio premijer Vučić, iako ih je najavljivao kao bolne, neće se odraziti na njegov rejting, bar ne uskoro, smatraju analitičari.

Izvor: Blic, Tanjug

Petak, 19.09.2014.

23:37

Default images

Profesor FPN Zoran Stojiljković rekao je za Blic da su priče o merama "tako gradirane da je većina, oni koji su očekivali dvocifreno smanjenje plata i penzija odahnula".

Prema njegovim rečima, napravljen je i "otklon prema najsiromašnjima koji se neće buniti", jer su siromašni ostali nepogođeni ili minimalno pogođeni.

Sociolog i istraživač javnog mnjenja Srećko Mihailović takođe smatra da će rejting premijera i vladajuće koalicije ostati neokrnjen i da "kao što racionalni razlozi nisu uticali na izgradnju rejtinga, neće uticati ni na opadanje".

Programski direktor Cesida Đorđe Vuković navodi da se ne može ništa reći dok ne prođu dva-tri meseca i dok se ne vide efekti i sprovede istraživanje da li su građani razumeli smisao mera.

"Možda će čak i oni kojima su plate smanjene za to vreme utvrditi da je to dugoročno dobro za njih i podržati mere", kaže Vuković za Blic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: