DS: Pružamo ruku, ostavite penzije

DS pruža ruku saradnje Vladi da zajedno pripreme ekonomske mere i apeluje da se ne smanjuju plate u javnom sektoru i penzije, rekao je lider DS Bojan Pajtić.

Izvor: Beta

Petak, 19.09.2014.

16:16

Default images

Na konferenciji za novinare, Pajtić je kazao da umesto smanjenja plata i penzija DS predlaže progresivno oporezivanje.

"U Srbiji je više od 20.000 milionera, oni treba da snose teret krize i oni ne treba da vode javna preduzeća, nego treba da plaćaju porez. Na žalost, oni duguju milijarde za porez", rekao je predsednik DS.

Kao drugu meru, on je predložio da se dividende koje državna i javna preduzeća daju državi, uključe u prihod budžeta.

Pajtić je dodao da DS hoće da radi zajedno sa Vladom Srbije, a ako to nije prihvatljivo, poslanici demokrata će predložiti izmene zakona koje bi podrazumevale progresivno oporezivanje.

On je naveo da je u mnogo navrata do sada DS iskazao želju da sarađuje sa vladom.

Upitan kako bi sarađivao sa SNS koja ga optužuje za finansijske malverzacije, Pajtić je kazao da je to pitanje za naprednjake.

Na pitanje o navodima premijera Aleksandra Vučića da je DS od 2008. do 2012. godine, kada je bio na vlasti, teško zadužio Srbiju, Pajtić je kazao da nije korektno što je premijer optužio prethodne vlade za mere koje će preduzeti.

Na više puta ponovljeno pitanje o odgovornosti DS za visoki javni dug Srbije, Pajtić je kazao da su se "Tito, Milošević, Koštunica i Tadić zajedno zadužili za 14 milijardi", a da se Vučić za oko dve godine vlasti zadužio više od sedam milijardi evra.

Predsednik DS je dodao da on nikada nije bio deo neke republičke vlasti.

"Sadašnja Vlada Srbije dvostruko brže se zadužuje", rekao je Pajtić i dodao da će do kraja godine javni dugu iznositi 70 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: