Ministarstvo odgovara Ugljaninu

Predstavnici nacionalnih manjina mogu na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Srbije da provere da li su upisani u poseban birački spisak.

Izvor: B92

Petak, 19.09.2014.

16:05

Default images

Povodom zahteva predsednika Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina da se to omogući na sajtu kako bi građani znali da li su upisani i gde treba da glasaju, agenciji Beta je u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave je rečeno da na sajtu www.mduls.gov.rs, na posebnom baneru, odavno postoji mogućnost provere upisa u poseban birački spisak.

Povodom zahteva predsednika Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina da se to omogući na sajtu kako bi građani znali da li su upisani i gde treba da glasaju, agenciji Beta je u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave je rečeno da na sajtu Ministarstva na posebnom baneru odavno postoji mogućnost provere upisa u poseban birački spisak.

Dodali su da će biračka mesta za glasanje za savete nacionalnih manjina biti poznata nakon odluke Republičke izborne komisije (RIK) koja je, po zakonu, vrhovni organ za sprovođenje tih izbora, a da će birači biti upoznati sa mestom glasanja kroz poziv.

U Ministarstvu su naveli da su juče na sastanku predstavljeni zahtevi Ugljanina.

Na tom sastanku su bili državni sekretar u Ministarstvu Ivan Bošnjak, četiri člana RIK na čelu sa Veljkom Odalovićem i poslanik u Skupštini Srbije Enisom Imamovićem iz Ugljaninove stranke.

Imamović je na sastanku u ministarstvu izneo svoje viđenje zakonskog rešenja i podzakonskih akata kao i predloge za pažljivije nadziranje samog izbornog procesa.

Predstavnici RIK su objasnili detalje izbornog postupka, a predložene sugestije će biti pažljivo razmotrene kako bi se u potpunosti sačuvala demokratičnost izbora, navode u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Taj sastanak organizovan je nakon obraćanja Ugljanina potpredsednici Vlade i ministarki državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: