NDS ušla u trsteničku vlast

Vladajućoj koaliciji u Trsteniku koju čine Narodna stranka Srbije, SNS i SPS pridružila se i Nova demokratska stranka.

Izvor: B92

Petak, 19.09.2014.

15:51

Default images

To je odlučeno na sednici lokalnog parlamenta glasovima većine odbornika dok su u opoziciji ostala dva odbornika DS, pet odbornika SPO i jedan PUPS.

Ulazak NDS u vladajuću koaliciju, koja je i bez njih imala većinu obrazložen je postizanjem boljeg političkog konzensusa u rešavanju brojnih problema.

Predstavnici NDS će u lokalnoj vlasti biti zastupljeni na mestu zamenika predsednika opštine i sa dva člana veća.

Predsednika opštine Trstenik Miroslava Aleksića kako da je do toga došlo "kako bi svi zajedno efikasnije i bolje rešavali probleme na teritoriji naše opštine".

"Želeli smo da napravimo bolji tim da bismo sve što smo planirali sproveli brže", rekao je Aleksić na sednici lokalnog parlamenta.

Lokalna skupština ima 49 odborničkih mesta a danas formirani poslanički klub Narodna stranka Srbije 20 odbornika, koji su time i zvanično napustili URS.

Srpska napredna stranka ima osam odbornika, Socijalistička partija Srbije pet, a NDS osam odbornika, koji su ranije napustili DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: