Muslimani mole za život taoca

Muslimanski lideri u Velikoj Britaniji mole za život britanskog državljanina Alena Heninga (47), koga islamski ekstremisti u Siriji drže kao taoca.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.09.2014.

14:11

Default images

Britanski muslimani, čelnici Muslimanskog saveta, objavili su apel u nezavisnim novinama, moleći za milost, uz objašnjenje da je Hening humanitarni radnik koji je otišao u Siriju da pomogne žrtvama građanskog rata, prenela je agencija AP.

Militanti okupljeni u organizaciji Islamska država najavili su da će Hening biti njihova sledeća žrtva ukoliko Velika Britanija ne bude uskratila podršku američkim vojnim udarima na njihove položaje u Iraku i Siriji.

Potpisnici apela istakli su da, prema islamu, svako ko pomaže drugima zaslužuje pohvalu i poštovanje, kao i da u Kuranu nema opravdanja za pretnje i prezir prema Heningu.

Ekstremisti ISIL-a ubili su odsecanjem glave dvojicu američkih i jednog britanskog državljanina i snimke zločina postavili na internet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: