Parlament potvrdio Cerarovu vladu

Slovenački parlament potvrdio je večeras novu koalicionu vladu premijera Mira Cerara, čija je stranka pobedila na izborima u julu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.09.2014.

23:24

Default images

Za 16-članu vladu, sastavljenu od tri stranke levog centra, glasalo je 54, dok je protiv bilo 25 poslanika slovenačkog parlamenta koji broji 90 članova, javljaju agencije.

Cerarova stranka pobedila je na izborima 13. jula.

Izbori su raspisani jer bivša premijerka Alenka Bratušek u maju podnela ostavku, pošto nije ponovo izabrana za lidera svoje stranke Pozitivna Slovenija.

Nova vlada je obećala restriktivnu fiskalnu politiku, uključujući smanjeno trošenje i bolje prikupljanje poreza.

Cerar je, u obraćanju parlamentu, poručio: "Ako ne delujemo odlučno, sadašnje troškove za plate i penzije plaćaće naša deca".

Na izborima, Stranka Mira Cerara dobila je 35 odsto glasova, pa je ušla u koaliciju sa Demokratskom strankom penzionera (DESUS) i Socijalnim demokratima, za kojima ima većinu ukupno 52 poslanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: