Čedomir Jovanović ne sluša stranku

Stranački organi LDP tražili su od Čedomira Jovanovića da radi na formiranju novog liberalnog opozicionog bloka samo sa Novom strankom i pokretom Dosta je bilo.

Izvor: Danas

Četvrtak, 18.09.2014.

23:12

Default images

Kako su "Danasu" rekli funkcioneri te stranke, oni su od Jovanovića zahtevali da odmah prekine trenutne razgovore o objedinjavanju opozicije sa predsednikom demokrata Bojanom Pajtićem, liderom Nove demokratske stranke, Borisom Tadićem, kao i Veroljubom Stevanovićem, predsednikom stranke Zajedno za Šumadiju.

Problem je, međutim, u tome što se Čedomir Jovanović oglušio o te zahteve svojih najviših funkcionera sa namerom da nastavi da radi na okupljanju opozicije oko Pajtića i Tadića.

"Jovanović koristi svoj autoritet lidera partije i ne želi da posluša volju skoro svih članova Političkog saveta i opštinskih odbora partije. Njegovi izgovori se zasnivaju na navodnoj želji da ne doprinosi još većem raslojavanju u DS i sukobima koji su aktuelni u stranci demokrata", ističu Danasovi sagovornici u LDP koji su želeli da ostanu anonimni.

Objašnjavajući razloge zbog kojih smatraju da bi odmah trebalo prekinuti sve kontakte u vezi sa objedinjavanjem opozicionog bloka sa Pajtićem, Tadićem i Stevanovićem, Danasovi sagovornici navode njihovu iskompromitovanost dugogodišnjim prisustvom u političkom životu i vlasti.

"Kakav bismo mi kao opozicija imali kredibilitet da kritikujemo aktuelnu vlast sa predstavnicima poput Borisa Tadića i Bojana Pajtića. Da bi nas građani shvatili ozbiljno i dali nam podršku, moramo da nastupamo sa neuprljanim ličnostima, koji nisu bili na vlasti i prokockali svoje šanse“, zaključuju Danasovi sagovornici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: