Uragan oslabio, evakuacija turista

Meksička vlada obezbedila je prevoz za oko 30.000 turista iz letovališta Los Kabos, koje je prethodnih dana pogodio snažan uragan.

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.09.2014.

13:58

Default images

Meksička vlada obezbedila je avionski prevoz za više hiljada stranih turista iz letovališta Los Kabos na pacifičkoj obali Meksika, prethodnih dana pogođenoj uraganom Odil koji je u međuvremenu oslabio i trenutno se kreće ka američkoj državi Arizoni.

Vojnim i putničkim avionima, meksičke vlasti besplatno su prevezle turiste sa međunarodnog aerodroma u Los Kabosu koji je i dalje zatvoren za komercijalne letove zbog oštećenja terminala, do aerodroma u Tihuani, Masatlanu, Gvadalahari i Meksiko Sitiju gde će im u slučaju potrebe, biti obezbeđena i konzularna pomoć.

Zvaničnici procenjuju da će za prebacivanje 26.000 stranih i 4.000 domaćih turista biti potrebno dva dana, navodi AP.

U naletu uragana koji je u nedelju i ponedeljak protutnjao južnimi delom poluostrva Donja Kalifornija na severozapadu Meksika, lakše je povređeno 135 ljudi, uništene su mnoge kuće, a na hiljade domova je ostalo bez struje, vode i telefonskih linija.

I dok se Odil kreće ka severu, očekuje se da će nova tropska oluja nazvana Polo, koja se kreće ka jugozapadnoj obali Meksika, a prerasti u uragan kasno večeras, saopštio je Američki nacionalni centar za uragane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: