Ne verujemo nikome, pogotovo Rusima

Sprovođenje mirovnog plana ne treba da izazove opuštanje Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova, izjavio ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk.

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

12:59

Default images

"Realizacija mirovnog plana, koja je potrebna i neophodna, usmerena je na dostizanje mira u zemlji, ni u kom slučaju ne treba da izazove opuštanje Ministarstva odbrane i MUP", rekao je on, a prenosi agencija UNN.

"Ne možemo da verujemo nikome, pogotovo Rusima", rekao je, prema Rojtersu, ukrajinski premijer.

Jacenjuk je, kako je prenela agencija UNIAN, rekao da će se pratiti "kako će se dalje sprovoditi tzv. mirovni dogovori".

Na sastanku Kontakt-grupe za rešavanje ukrajinske krize u Minsku, 5. septembra, postignut je dogovor o prekidu vatre, podseća ukrajinska agencija.

Jacenjuk je, govoreći o mogućnosti uvođenja ruskih sankcija, rekao da će Ukrajina uvoditi recipročne mere za rusku robu.

"Nemam nikakva pozitivna očekivanja kada je reč o Rusiji. Čim Rusija uvede trgovinska ograničenja za ukrajinsku robu, istog dana Ukrajina će uvesti recipročne mere", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: