IS preti: Ne šaljite vojnike u Irak

Ekstremistička organizacija Islamska država objavila je video u kojem se SAD upozoravaju na to šta čeka američke vojnike u Iraku, ako u tu zemlju pošalje trupe.

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

12:56

Default images

Na videu u trajanju od 52 sekunde pod naslovom "Plamenovi rata" prikazuju se ekstremisti koji u vazduh dižu tenkove i pucaju na američke vojnike. Prikazuje se i izjava američkog predsednika da se američki vojnici neće vratiti u Irak, a ceo prilog se završava tekstom "Borba je tek počela".

Snimak je objavljen danas i, kako se veruje, odgovor je ekstremista na izjavu načelnika Združenog štaba američke vojske Martina Dempsija da bi Pentagon mogao da pošalje vojne savetnike iračkoj vojsci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: