Ispaljena raketa iz Gaze na Izrael

Jedna raketa ispaljena je iz pojasa Gaze na Izrael, prvi put od potpisivanja primirja između Izraela i pokreta Hamas, saopštila je izraelska vojska

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

08:11

Default images

Hamas i Izrael su 26. avgusta postigli uz posredovanje Egipta dogovor o prekidu vatre. Tada je okončan pedesetodnevni sukob u kojem je poginulo 2.140 Palestinaca i 73 Izraelca.

Dve strane uskoro treba da nastave posredne pregovore u Kairu o trajnom prekidu vatre. Ti razgovori će se odnositi na rešavanje spornih pitanja kao što je demilitarizacija Hamasa, koju traži Izrael.

Ujedinjene nacije, Izrael i Palestina postigli su u utorak dogovor o početku obnove pojasa Gaze. Dogovor podrazumeva kontrolu UN kako bi se osiguralo da se građevinski materijal namenjen za rekonstrukcije civilne infrastrukture ne koristi u vojne svrhe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: