KiM: 15 uhapšeno zbog terorizma

Kosovska policija uhapsila je jutros 15 osoba osumnjičenih za terorizam, među kojima su političar Fuad Ramići i imam Velike džamije u Prištini, prenose mediji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.09.2014.

09:49

Default images

Kosovska policija saopštila je da je jutros uhapsila 15 osoba osumnjičenih za krivično delo "rušenja ustavnog poretka i bezbednosti Kosova", navodeći da su hapšenja rezultat višemesečne operativne istrage u saradnji sa kosovskim tužilaštvom.

Tokom policijske operacije pretreseno je 16 lokacija na kojima su uhapšeni osumnjičeni i konfiskovan materijal vezan za krivično delo, uključujući elketronska sredstva, koja će poslužiti kao dokazni materijal. Akcija policije je obuhvatila Prištinu, Prizren, Mitrovicu, Gnjilane, Uroševac i Peć, navodi se u saopštenju.

Mediji su ranije objavili, pozivajući se na policijske izvore, da su među uhapšenima Fuad Ramići, predsednik partije "Islamski pokret jedinstva" i imam Velike džamije Šefćet Krasnići, koji je nedavno saslušan u policiji.

Policija je, kako navode, pretresla kuće Ramićija i Krasnićija u Prištini.

Mediji, takođe, navode da je uhapšen i hadžija iz Mitrovice Ekrem Avdiju i nekoliko imama sa Kosova.

Portal Koha.net prenosi da je u Kačaniku uhapšen Š.K. (24) prijatelj Ljavder Muhadžerija koji se priključio džihadistima Islamske države i brutalno ubijao u Siriji, a koji je u avgustu ubijen u borbama sa kurdskim odbrambenim snagama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: