Sud naložio privođenje Počuče

Viši sud u Beogradu naložio da se bivši portaprol Protivterorističke jedinice Radomir Počuča privede na suđenje u oktobru, jer se na današnjem nije pojavio.

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

14:41

Default images

Počuči je za danas bilo zakazano suđenje, na koje nije došao, niti je sud obavestio o razlozima nedolaska.

Portaprolka suda Dušica Ristić rekla je Tanjugu da ni Počuča niti njegov branilac danas nisu došli na suđenje i da je pretres odložen za 22. oktobar.

Sud je naložio njegovo privođenje uz pomoć policije na sledeće suđenje, dodala je Ristićeva.

Počuči se sudi za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, zbog poziva na prebijanje "Žena u crnom" upućenog preko Fejsbuka. Za to krivično delo nije predviđena obavezna odbrana advokata, koji su danas stupili u štrajk u celoj Srbiji.

Mediji su juče preneli da je Počuča, koji je radio i kao novinar i voditelj TV Pink, objavio na svom profilu na Fejsbuku da je trenutno u Ukrajini, gde se navodno bori na strani proruskih trupa.

On je inače optužen jer je preko svog profila na Fejsbuku 25. marta pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i da pretuku "Žene u crnom" koje su na Trgu republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

Postupak protiv njega sprovelo je Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, jer je pozivao na nasilje preko društvene mreže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: